Vermoeidheidkliniek heeft een nieuwe behandeling ontwikkeld, die we ‘Nerve Reset Therapie’ hebben genoemd. De ervaringen zijn bijzonder goed!

Uit Australië kwamen positieve geluiden over een min of meer vergelijkbare therapie. We konden zien dat de basis daarvan ‘Body Awareness Therapy’ (BAT) was. Die aanpak kenden we, maar leek ons eerder te intensief. Die basis hebben we een periode toegepast als onderdeel van onze multidisciplinaire aanpak en die blijkt geschikt voor de meeste van onze patiënten.

BAT is een behandelmethode waar je door bewegingen bewust wordt van hoe het zenuwstelsel van het lichaam reageert. Je traint de figuurlijke rem van het zenuwstelsel, waardoor het lichaam opnieuw leert diep te ontspannen en het zelf herstellend vermogen aan te spreken. Wij hebben aan deze BAT-basis een aantal belangrijke aanvullingen gedaan: samen onze nieuwe ‘Nerve Reset Therapie’.

De eerste resultaten onder ruim honderd patiënten waren verrassend goed. Geen wondermiddel, maar deze therapie geeft belangrijke vermindering van klachten. We laten het patiënten zelf kort samengevat over het resultaat vertellen:

Joke bijvoorbeeld: “Ik merkte dat ik enorm vooruit ben gegaan. Ik heb meer energie, slaap beter, voel me meer opgewekt en mijn concentratie is beter”.

Ben vindt: “met (relatief korte) hevige bewegingen van lijf en ledematen ben ik inmiddels opgeknapt”.

Sjors was erg blij met het resultaat: “Ik ben jarenlang ziek. Na de behandeling met Nerve Reset ben ik de grenzen van mijn lichaam veel beter gaan respecteren. Geleidelijk ben ik steeds minder gevoelig geworden voor alle zaken die voorheen triggers voor mij waren. Hierdoor heb ik nu een veel hogere kwaliteit van leven”.

Het is maar een klein aantal van de positieve reacties en we willen uiteraard op langere termijn de ervaringen van meer mensen op langere termijn weten. Vooralsnog is onze nieuwe therapie een belangrijke en veelbelovende toevoeging aan onze multidisciplinaire behandeling.

Start met typen en druk op enter om te zoeken