Het is erg moeilijk om te gaan met ernstige en chronische Post Covid klachten. Om daarbij te helpen, werkt Universiteit Twente aan een wetenschappelijk onderzoek van een korte zelfzorg training. Er wordt gekeken of je door het uitvoeren van oefeningen zelf al klachten kan verminderen. Het uitgangspunt daarbij is met ‘denkoefeningen’ op zoek te gaan naar positieve gevoelens, jezelf gelukkiger voelen en minder stil te staan bij negatieve gevoelens door het leven met Post Covid. Op zoek naar verbetering van kwaliteit van leven dus.
Wat wordt tijdens het onderzoek van je verwacht?
Dit onderzoek bestaat uit het thuis volgen van een training uit een papieren werkboek en het invullen van 3 digitale vragenlijsten. De training duurt 2 weken en bestaat uit het elke dag maken van een korte denkoefening. De oefeningen duren tussen de 10 tot 15 minuten. De vragenlijsten duren tussen 20 of 35 minuten. Met de vragenlijsten (en een niet-verplichte interview) onderzoekt Universiteit Twente de haalbaarheid van deze training.
Waarom zou je willen deelnemen?
Misschien helpt het je alvast om de klachten te verminderen. Maar het doel is natuurlijk te onderzoeken of deze korte zelfzorg training in de toekomst patiënten kunnen ondersteunen bij het omgaan van Post-Covid klachten.
Hoe je kunt deelnemen?
Als je interesse hebt, vragen wij je de informatiebrief te lezen. Als je na zorgvuldige overweging besluit deel te nemen aan dit wetenschappelijk onderzoek, dan vraagt Universiteit Twente je om het toestemmingsformulier te ondertekenen. Dit formulier vind je HIER: Deelname onderzoek welzijnsbevordering bij post-COVID.