Samen met onze internist kies je of het wel of niet verstandig is onze Extra Begeleiding te volgen, al dan niet gecombineerd met onze multidisciplinaire behandeling. Eerst is er nog een tussenstap, om daar meer informatie en gevoel bij te krijgen. Daarna maak je pas definitief een keuze. Je krijgt vanzelf een tweetal korte video’s toegestuurd en een link naar een online bijeenkomst met persoonlijke toelichting én ruime gelegenheid om vragen te stellen. Je kunt ook eerder naar de video’s met een korte toelichting op de multidisciplinaire behandeling en onze Extra Begeleiding kijken door op de linkjes te klikken.
Extra Begeleiding bij aanpak op de polikliniek en/of multidisciplinaire behandeling
De ernst van de ziekte van onze patiënten maakt dat de verwachting van de wetenschap is, dat niet eerder dan twee jaar na de start van de behandeling een ‘eindniveau’ is bereikt. Er is om die reden veel expertise bij behandeling, nazorg en terugvalpreventie door zorgprofessionals nodig,
maar óók veel extra begeleiding. Daarom bieden we met onze Extra Begeleiding een ‘levenslange’ aanvulling op de zorg binnen Vermoeidheidkliniek. Je zou het kortweg kunnen zien als een ‘post virale community’ op de basis van onze langjarige ervaring met Post Virale aandoeningen. Met online bijeenkomsten, besloten groepsapp, en individueel aanvullend advies van ervaringsdeskundigen.
Dat geven we onder meer zó vorm:
- Informatiebijeenkomsten over ziekte, klachten, onderzoek, diagnose, prognose, ernst, medicatie, Pacing en andere behandelopties.
- Lotgenotencontact met medepatiënten met mensen die ‘het snappen’, die je tips kunnen geven en hun ervaringen delen. Praten over de ziekte, hoe je er zelf mee omgaat, je omgeving, wat je wel en niet moet geloven van wat er op internet wordt gezegd en wat je verder maar wilt weten.
- Er is aanvullend lotgenotencontact via een algemene groepsapp, met ook thematische deelgebieden. Binnenkort verder aangevuld met een besloten omgeving op internet.
- Inloopbijeenkomsten met veelal een nieuwsfeit, thema en de mogelijkheden je vragen in te brengen aan de mensen die inloggen en de begeleiders van Vermoeidheidkliniek.
- We starten in 2024 een ‘buddy project’.
- Bijeenkomsten voor mantelzorgers, waar het gaat over de mooie-, maar ook soms zware momenten bij het helpen. Wat je vooral wel en niet moet doen. Hoe je zelf de balans houdt. We vertellen kort over de ziekte, ernst en prognose, maar al snel gaat het daarna over kennis en ervaring.
- Bijeenkomsten over beoordeling van arbeidsongeschiktheid.
- Maar ook richtinggevend persoonlijk advies op een onderwerp over beoordeling van arbeidsongeschiktheid of de keuze voor onze separate dienst Arbeid en Inkomen.
- Aanvullend nieuws in extra nieuwsbrieven, video’s, podcasts en symposia.
- We brengen over langere tijd gefaseerd verder structuur in het aanbod met een online begeleidingsprogramma per thema, met naast tekst ook video’s en podcast’s.
- De gratis app wordt aangevuld met een Fitbit.
Hier lees je alles over vergoedingen, eigen risico of -bijdrage en over onze wachttijden.
Arbeid en inkomen geeft méér begeleiding
Veel mensen hebben werk of uitkering als probleem. In een periode van ziektewet en beoordeling van WIA. Vaak gaat het over de beoordeling van ernst van de klachten door bedrijfs- of verzekeringsarts. Arbeid en Inkomen helpt door deze trajecten actief te begeleiden. We maken
eerst op basis van een volledig dossier een strategie, waar we kaders beschrijven voor de verdere aanpak. We lezen daarna met je mee, denken mee, bereiden samen keuringen voor, doen actief suggesties en hebben zo nodig contacten met bijvoorbeeld de jurist.
Meer weten? Kijk op www.arbeideninkomen.nl en regel een vrijblijvend informatiegesprek of meld je direct aan.