Extra Begeleiding: een belangrijke aanvulling van onze aanpak op de polikliniek en/of multidisciplinaire behandeling
Postvirale patiënten hebben een complexe ziekte met veel klachten en beperkingen. De wetenschap verwacht dat pas twee jaar na de start van de behandeling een ‘eindniveau’ is bereikt.
“Er is niet alleen veel kennis en ervaring van zorgprofessionals nodig, maar óók veel extra begeleiding”.
Daarom bieden we met onze Extra Begeleiding een jaar of zelfs ‘levenslange’ aanvulling op onze zorg. Je zou het kortweg kunnen zien als een ‘post virale community’ op de basis van onze langjarige ervaring met postvirale aandoeningen.
Hoe ziet het programma er uit?
Regelmatige informatiebijeenkomsten
- Post Viraal lotgenotencontact
Eén keer per twee weken heb je samen met medepatiënten online contact. Over de ziekte, hoe je er zelf mee omgaat, je omgeving, wat je wel en niet moet geloven van wat er op internet wordt gezegd en wat je verder maar wilt weten. Praten met mensen die ‘het snappen’, die je tips kunnen geven en hun ervaringen delen. De bijeenkomsten worden begeleid door ervaringsdeskundigen. - Post Viraal Thema
Ook is er één keer per twee weken een online bijeenkomst waarin veelal een vooraf gedeeld thema wordt besproken. Dat gaat dan over nieuws, behandeling, wetenschap en dergelijke. Er zijn regelmatig gasten en er is natuurlijk volop de mogelijkheid vragen te stellen. Je hoort vooraf wat het onderwerp is.
Terugkomende informatiebijeenkomsten
Meermalen per jaar is er een tegelmatig herhaalde serie van bijeenkomsten.
- Post Viraal uitgelegd gaat over de ziekte, klachten, onderzoek, diagnose, prognose, ernst, medicatie, Pacing en andere behandelopties.
- Post Virale mantelzorgers gaat over de mooie-, maar soms ook zware momenten bij het helpen van je naaste. Wat je vooral wel en niet moet doen. Hoe je zelf de balans houdt. We vertellen de eerste bijeenkomst kort over de ziekte, ernst en prognose, maar daarna gaat het over de complexe inhoud van mantelzorg en worden ervaringen gedeeld. Iedereen ontvangt ook uitgebreide documentatie en een ‘werkboek’.
- Arbeid en Inkomen uitgelicht
Iedereen kan deelnemen aan de algemene Arbeid en Inkomen presentatie. Dit is een verdieping die is verdeeld over drie presentaties. Er worden dan drie onderwerpen uitgelicht:
o hoe je een eigen dossier aanlegt en eigen plan of strategie bepaald;
o over het proces van de Ziektewet;
o en dat van de WIA.
Je krijgt ook informatie waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Of je laat je natuurlijk bijstaan door de mensen van Arbeid en Inkomen. Daarvoor geldt dan een forse korting.
Er is veel meer dan online bijeenkomsten
- Het lotgenotencontact is ook mogelijk in een WhatsApp Community. Dat is een Post Virale groepsapp voor lotgenoten met ook aftakkingen over thema’s.
- Voor de begeleiding binnen Arbeid en Inkomen is er een forse korting op het tarief.
- Je ontvangt een Fitbit in bruikleen bij multidisciplinaire behandeling.
- Je kunt persoonlijk advies krijgen van ervaringsdeskundigen via extrabegeleiding@vermoeidheidkliniek.nl, als het niet gaat over zorg, maar alles daaromheen.
- Méér informatie via extra ‘Updates op de website video’s’, die dan alleen voor jou leesbaar zijn. Maar ook in podcasts, video’s en exclusieve online toegang tot onze symposia.
Binnenkort volgen er nóg meer mogelijkheden
- Als afwisseling van Post Viraal Thema, kun je kiezen voor Post virale behandelaar. Het gaat dan over veel inhoud uit de behandelingen die we bieden. Natuurlijk met veel concrete tips.
- We gaan de opties voor lotgenotencontact uitbreiden met een ‘online besloten plekje’.
- Er komt een Standaard Post Viraal patiëntverhaal dat we combineren met een buddy project. Patiënten kunnen onder hun voornaam in een vast format hun verhaal vertellen. Ze kunnen dan ook aangeven of ze contact zouden willen hebben met een buddy. Als dat zo is, kunnen andere patiënten aangeven als ze dat ook zouden willen. Een vorm van ‘postviraal daten’ dus.
- Er wordt ook regelmatig een ‘hoofdstuk’ gepubliceerd van wat uiteindelijk een Post Viraal e-boek wordt. Meer dan een inhoudelijk boek van een patiënt, want er worden ervaringen vanuit Vermoeidheidkliniek aan toegevoegd en er is medisch inhoudelijke aanvulling van onze internisten. Maar leuker is, dat je zelf kunt ‘meeschrijven’, je ervaringen delen. Een boek dus van en over postvirale patiënten, expertisekliniek én artsen.
Hoe aanmelden?
Als de internist Extra Begeleiding adviseert, al dan niet gecombineerd met onze multidisciplinaire behandeling, krijg je eerst genoeg tijd om daarover zelf te beslissen. Je krijgt vanzelf een mail met een tweetal korte video’s toegestuurd en een link naar een online bijeenkomst met uitgebreide toelichting én ruime gelegenheid om vragen te stellen.
Wil je eerder naar de video’s met een korte toelichting op de multidisciplinaire behandeling en onze Extra Begeleiding kijken? Gebruik dan de linkjes. Eerder inschrijven of aanhaken als je eerder patiënt bent geweest kan ook, dat doe je via deze link.
Hier lees je alles over vergoedingen, eigen risico of -bijdrage.
Arbeid en inkomen geeft méér begeleiding
Veel patiënten hebben forse toename van werk of uitkering in een periode dat de ziektewet en WIA wordt beoordeeld. Dat geldt in overtreffende trap bij zelfstandigen. Naast de complexiteit van wet- en regelgeving, zorgt de beoordeling van postvirale klachten en beperkingen door artsen of arbeidsdeskundigen voor veel stress.
Arbeid en Inkomen neemt veel van die stress weg door je door deze trajecten heen te helpen, je actief te begeleiden. We maken eerst op basis van een volledig dossier een strategie, waarin we kaders beschrijven voor de verdere aanpak. We lezen daarna met je mee, denken mee, bereiden samen gesprekken voor, doen actief suggesties en hebben zo nodig contacten met bijvoorbeeld een jurist.
Meer weten? Bekijk de informatie op deze pagina of regel een vrijblijvend informatiegesprek door je direct aan te melden.
Kijk hier naar de video met een korte introductie van onze dienst Arbeid en Inkomen.