Vermoeidheidkliniek heeft inmiddels al zoveel Post Covid patiënten doorgezonden gekregen van huisartsen, dat we een speciale Post Covid kliniek hebben opgezet.

De bestaande aanpak met kortweg multidisciplinaire Pacing voor chronische vermoeidheid en ME/cvs blijkt aan te sluiten bij ernstige, aanhoudende klachten van Post Covid. Deze aanpak kan ook geheel of gedeeltelijk via beeldbellen worden gevolgd. Alleen het eerste bezoek aan de polikliniek moet fysiek zijn.

Op drie locaties in het land worden patiënten gezien op de poli van de internist voor (h)erkenning, gericht onderzoek, diagnostiek en behandeling. Daarna kan samen worden gekozen voor onze multidisciplinaire behandeling.

Pacing met de kracht van een aanpak in teamverband

We richten ons bij de multidisciplinaire behandeling op vooral het verminderen van de klachten en het leren omgaan met de beperkingen. Grenzen leren kennen en op basis daarvan de balans vinden tussen wat je nog kunt en graag wilt. Daarbij passeren thema’s als het managen van belastbaarheid, bewegen, activiteiten, slaap, voeding en ontspanning. Andere zijn kernbegrippen zijn positieve gezondheid, ACT, en werken naar zelfmanagement. De gratis Gezondheidsmeter app helpt bij dat alles.

Vermoeidheidkliniek behandeld patiënten met minimaal zes maanden ernstig, aanhoudende Post Covid klachten. Mensen die zonder voldoende succes in de eerste lijn en/of revalidatiekliniek behandeld zijn en waar ‘activatie en participatie’, dat staat kortweg voor het opvoeren van bewegen en activiteiten, niet werkt.

Meer weten?

Op de website van Vermoeidheidkliniek tref je veel informatie aan. Bijvoorbeeld over de ziekte Post Covid  Over onze polikliniek van ergotherapeut en internist en de multidisciplinaire Pacing.

U kunt zich ook aanmelden voor informatiebijeenkomsten over de ziekte en behandeling daarvan, lotgenotencontact en ‘arbeid en inkomen’. En natuurlijk kun je jezelf aanmelden voor ons symposium met veel nieuws over onderzoek en behandeling in het bijzonder inspanningsintolerantie ofwel PEM.