Werkwijze

Het Vermoeidheidkliniek is er voor patiënten met ernstige aanhoudende vermoeidheidklachten, fibromyalgie en ME/CVS. Wij zijn in 2008 door een patiënt opgezet, met als doel (h)erkenning en een erkende aanpak te bieden aan patiënten die lang zoeken naar een verklaring en behandeling van hun aandoening.

Poliklinieken

Op de poli’s in Lelystad, Amersfoort en Tiel wordt in een eerste consult met internist en ergotherapeut de voorlopige diagnose gesteld. Dat gebeurt op basis van onder meer online vragenlijsten en labonderzoek. Om patiënten niet onnodig te belasten, worden pas daarna gerichte onderzoeken gedaan naar bijvoorbeeld slaap, hart en inspanningsintolerantie. Wij werken nauw samen met vaste pijn-, slaapartsen en cardiologen. De uitslagen bespreek je in een vervolgconsult met de internist. Meestal schrijft hij specifieke medicatie voor.

De waardering van de internist over 2018 was een 8,2!

Aanpak in teamverband

Onze behandeling richt deze zich vooral op de klachten en het leren omgaan met de beperkingen door de aandoening. De balans vinden tussen wat je nog kunt en graag wilt. Daarbij passeren thema’s als het managen van belastbaarheid, bewegen, activiteiten, slaap, voeding en ontspanning. Er is ook begeleiding bij werk en studie mogelijk. Op een beveiligd gedeelte van de website krijg en hou je toegang tot specifieke en door ons beoordeelde nieuwsitems en wetenschappelijke onderzoeken. Ook na de behandeling blijft onze Patiëntdesk altijd aanspreekpunt.

Rond de 90% van de patiënten ervaart al jarenlang aan het einde van de behandeling (h)erkenning en belangrijke afname van de klachten. Het behandelteam werkt vanuit Lelystad, Amersfoort en Tiel met internist, fysio-, ergo- en oefentherapeuten, diëtisten en psychologen. Waar nodig aangevuld met pijn-, slaapspecialist of cardioloog. De waardering in 2018 voor ons multidisciplinaire kernteam was hoog: een 8,1!

Start met typen en druk op enter om te zoeken