Werkwijze

Vermoeidheidkliniek is er voor patiënten met ernstige aanhoudende vermoeidheidklachten, fibromyalgie, ME/CVS en long covid. Wij zijn in 2008 door een patiënt opgezet, met als doel (h)erkenning en een erkende aanpak te bieden aan patiënten die lang zoeken naar een verklaring en behandeling van hun aandoening.

Poliklinieken

Op de poli’s in Lelystad, Amersfoort en Tiel wordt in een eerste consult met de medisch specialist en ergotherapeut de voorlopige diagnose gesteld. Dat gebeurt op basis van onder meer online vragenlijsten en labonderzoek. Om patiënten niet onnodig te belasten, worden pas daarna gerichte onderzoeken gedaan naar bijvoorbeeld slaap, hart en inspanningsintolerantie. De medisch specialist is één van onze internisten. Wij werken nauw samen met vaste slaapartsen, reumatoloog en cardiologen. De uitslagen bespreek je in een vervolgconsult met de medisch specialist. Meestal schrijft hij specifieke medicatie voor.

De waardering van de internist over 2021 was een 8,6!

Aanpak in teamverband

Onze multidisciplinaire behandeling richt deze zich vooral op de klachten en het leren omgaan met de beperkingen door de aandoening. De balans vinden tussen wat je nog kunt en graag wilt. Daarbij passeren thema’s als het managen van belastbaarheid, bewegen, activiteiten, slaap, voeding en ontspanning. Er is ook begeleiding bij werk en studie mogelijk. Tijdens en ook na de behandeling blijft onze Patiëntdesk altijd aanspreekpunt.

Rond de 90% van de patiënten ervaart al jarenlang aan het einde van de behandeling (h)erkenning en belangrijke afname van de klachten. Het behandelteam werkt vanuit Lelystad, Amersfoort en Tiel met medisch specialisten, fysio-, ergo- en oefentherapeuten, diëtisten en psychologen. De waardering in 2021 voor ons multidisciplinaire kernteam was hoog: een 8,0!

Start met typen en druk op enter om te zoeken