Zorgspecialisten uit Engeland bezoeken Vermoeidheid&PijnCentrum

Lelystad – De Britse Martin Fisher, expert in zorginnovatie, bezoekt dinsdag 25 november Vermoeidheid&PijnCentrum in Lelystad. Dit doet hij samen met een delegatie van 12 zorgspecialisten van het National Health Service (NHS) in Verenigd Koninkrijk.

‘In de innovatieve aanpak van Vermoeidheid&PijnCentrum zit veel waarin we zelf geloven. De benodigde veranderingen zijn echter moeilijk binnen ons land gerealiseerd te krijgen. Daarom staat het bezoek aan Vermoeidheid&PijnCentrum centraal tijdens ons verblijf in Nederland’, aldus Fisher.

De zorgspecialisten zullen in het behandelcentrum aan Het Ravelijn in Lelystad spreken met onder anderen directeur Pierre de Roy, internist Joris Vernooij en een patiënt van het centrum.

Vermoeidheid&PijnCentrum

Het Vermoeidheid&PijnCentrum behandelt mensen met chronische vermoeidheid, -pijn, ME/CVS en fibromyalgie. Omdat dit complexe chronische aandoeningen zijn, worden patiënten behandeld door een team van specialisten, waaronder internisten, reumatologen, pijnspecialisten, verpleegkundigen, psychologen, diëtisten, fysio- ergo- en oefentherapeuten.

‘De doelstelling van de behandeling is verbetering. Een beperkt aantal patiënten geneest volledig. Mensen mogen van ons (h)erkenning van de aandoening verwachten, veel kennis en ervaring. Maar men moet ook rekenen op een lange behandelperiode met terugval en soms frustratie over (on)mogelijkheden. Van de patiënten die ons programma doorlopen ervaart bijna 90 procent een significante verbetering’, zegt De Roy, directeur Vermoeidheid&PijnCentrum.

Vermoeidheid&PijnCentrum Nederland, dat in 2008 startte als VermoeidheidCentrum Nederland, is te vinden in Lelystad. Daar zijn al vele duizenden patiënten gezien. Voor meer informatie: vermoeidheidkliniek.nl, via patientdesk@vermoeidheidkliniek.nl of telefonisch 0320-267768.

NHS 

De National Health Service (NHS) is het openbare zorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk en de grootste ter wereld. De NHS biedt elke inwoner van het Verenigd Koninkrijk primaire en secundaire gezondheidszorg vanuit de gedachte dat goede gezondheidszorg voor iedereen, ongeacht inkomen, goeddeels gratis beschikbaar moet zijn. Er werken meer dan 1,7 miljoen mensen.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search