Gratis Vermoeidheidapp
Onze gratis Gezondheidsmeter Vermoeidheid app heeft ongekend véél mogelijkheden!
Je hebt niet alleen je volledige medisch dossier compleet en overal bij de hand, maar je kunt bijvoorbeeld óók:
- Zelf onder meer het klachtenverloop bijhouden en de voortgang overzichtelijk weergegeven terugzien.
- Makkelijk koppelingen maken met bijvoorbeeld Fitbit, weegschaal of bloeddrukmeter.
- Makkelijk alle informatie vinden over ziekte en behandeling.
- Jouw eigen behandelaars kunnen na toestemming meekijken.
- Je kunt ook meerdere modules gebruiken, bijvoorbeeld de Post Covid Ziektelastmeter, één van de pijnmodules, hoofdpijn of vertigo training [bij duizeligheid]. En er zijn er véél meer.
- Je kunt een arts die je voor het eerst ziet toestemming geven jouw medische gegevens in te zien.
- Onze behandelaars geven je toegang tot de app, maar je kunt als patiënt van Vermoeidheidkliniek nu ook zelf de app activeren, of direct je medisch dossier opvragen door hier te klikken. De te kiezen zorgverlener is Focuszorgteam, waar Vermoeidheidkliniek onderdeel van is.
Stel dat je naast de Gezondheidsmeter Vermoeidheid app ook de module Post Covid Ziektelastmeter wil gaan gebruiken:
Dat werkt zo:
- Je kiest “Modules”.
- Je ziet de modules in één overzicht.
- Je klikt op een module die je interessant vindt.
- Je voert je e-mailadres in.
- De module is gestart.
- Na inlog zie je nu het nieuwe module tegeltje.
Wil je gegevens van huisarts klinieken of ziekenhuis ophalen?
Ook via de telefoon of tablet kun je nu makkelijker jouw eigen medische gegevens ophalen. Gebruik de Gezondheidsmeter én de DigiD app. Dan loopt het proces heel makkelijk. Log in en klik op “Gegevens ophalen”.
Op die manier heb je het eigen medische dossier altijd compleet en overal bij de hand. Klaar om te delen met andere zorgverleners bijvoorbeeld. Je krijgt zo meer regie op je eigen gezondheid, je hebt alles bij elkaar en kunt je onder andere beter voorbereiden op gesprekken met zorgverleners.
Wil je met de behandelaar van jouw keuze medische gegevens delen?
Je kunt jouw behandelaars uitnodigen om mee te kijken in je eigen medisch dossier. Dan heeft bijvoorbeeld onze internist alle gegevens gratis en supersnel beschikbaar.
- Dat doe je met de knop “Uitnodigingen”.
- Belangrijke tip: haal eerst de gegevens op vóórdat je jouw arts uitnodigt om mee te kijken naar gegevens.
- Als het gaat om een behandelaar die Gezondheidsmeter gebruikt, dan kies je die naam en klik op ‘stuur uitnodiging’, die dan automatisch wordt verzonden.
- Staat jouw arts er niet bij? Vul dan de naam in en Gezondheidsmeter nodigt de arts uit. Er zijn geen kosten voor de arts of voor jezelf.
- De arts ziet dan onderstaand scherm met jouw gegevens, bijvoorbeeld de gebruikte medicatie [uiteraard zijn hier fictieve gegevens gebruikt van een testpatiënt].
Je kunt via onze Gezondheidsmeter app nu óók al jouw gezondheidsgegevens op één plek bewaren. Dat doe je in je ‘persoonlijke gezondheidsomgeving’ (PGO). Een volstrekt veilige plaats waar je een kopie van je medische gegevens van verschillende zorgverleners makkelijk kunt opvragen en bewaren. Niet alleen die van onze kliniek, maar ook van bijvoorbeeld de huisarts en het ziekenhuis.
Op die manier heb je het eigen medische dossier altijd compleet en overal bij de hand. Klaar om te delen met andere zorgverleners bijvoorbeeld. Je krijgt zo meer regie op je eigen gezondheid, je hebt alles bij elkaar en kunt je onder andere beter voorbereiden op gesprekken met zorgverleners.
Ontdek wat er al kan op pgo.nl. Wij hebben gekozen voor Gezondheidsmeter PGO. Uit onderzoek blijkt dat ook nog eens met afstand de meest gekozen PGO. Dan heb je gelijk ook gegevens uit jouw Gezondheidsmeter app beschikbaar.
Je kunt als patiënt van Vermoeidheidkliniek nu ook zelf de app activeren, of direct je medisch dossier opvragen door hier te klikken. De te kiezen zorgverlener is Focuszorgteam, waar Vermoeidheidkliniek onderdeel van is.
In onze Post Viraal Verhaal podcast met Esther van Noort hoor je alles over achtergronden van digitale zorg én Gezondheidsmeter PGO
“Er is een tekort aan zorgverleners en dat tekort loopt alleen maar op. Daarom moet er meer zorg digitaal, dus ook die voor Post Covid en ME/cvs”.
Esther van Noort weet alles van digitale zorg, Al bijna 25 jaar geleden maakte ze zich zorgen over de betaalbaarheid en toegankelijkheid van zorg. Ze vond dat zorg daarom meer digitaal moest worden. Met haar partner richtte ze “Curavista” op om daar een steentje aan bij te dragen. En dat is gelukt: nu gebruiken ruim 500.000 mensen de Gezondheidsmeter. Waarom die goed kan helpen bij onder meer Post Covid en ME/cvs patiënten? Waarom veilige gegevensuitwisseling nu al zorgt voor al je medische gegevens op één app voor je telefoon en/of computer, die je bijvoorbeeld kan delen met je arts? Hoe je daarnaast bijhoudt hoe het met je gaat, zelf oefent en zo meer? Wat het grote verschil is met de gezondheidsapps op bijvoorbeeld je telefoon?