Vermoeidheid&PijnCentrum krijgt B12 neusdruppels als aanvullende behandeling

B12 neusdruppels hebbe hoge opname en gebruiksgemak gecombineerd.

In Nederland is de behandeling van vermoeidheid met een hoge dosering B12 op dit moment een niet reguliere behandeling. Er is geen wetenschappelijk bewijs van de werking. Maar het is onder meer bij Vermoeidheid&PijnCentrum al een jarenlang ervaringsfeit dat een hoge dosering vitamine B12 een gunstige invloed heeft op een groot deel van mensen met ME/CVS. De vermoeidheid kan afnemen, evenals de pijnklachten. Patiënten krijgen vaak meer energie, kunnen helderder nadenken en voelen zich psychisch beter. Hoe dat komt, dat weet men niet precies; wel dát het werkt. Om die reden wordt op veel plaatsen in de wereld door veel artsen hoge dosering vitamine B12 therapie toegepast bij ME/CVS. Dat gebeurt met injecties en met smelttabletten. Injecteren heeft het meeste effect, maar dat is moeilijk te organiseren. Dat is natuurlijk geen probleem bij smelttabletten, maar dan is de opname kleiner.

Nu zijn er dan neusdruppels, met hoge opname en gebruiksgemak gecombineerd. Het bevat hydroxocobalamine. Er is al over langere tijd zeer succesvol getest door de leverancier en Vermoeidheid&PijnCentrum heeft een kortere periode met een paar patiënten een eerste test gedaan. Nu is het tijd voor de formele introductie.

Tijdens de consulten met onze internist kan u gevraagd worden deel te nemen aan een onderzoek naar B12 neusdruppels. Daarnaast komen ze beschikbaar in Lelystad, bij de receptie van ons behandelcentrum aan Het Ravelijn, waar de Vermoeidheid&Pijnpoli is gevestigd. Binnenkort kunt u de neusdruppels ook online vinden via de leverancier. Alleen onze patiënten krijgen middels een eigen code de neusdruppels tegen inkoopsprijs (zo’n 25-30% goedkoper dan elders). Binnenkort meer daarover.

Een hoge dosering vitamine B12 is zeker geen wondermiddel maar wel een uitstekende aanvulling op de multidisciplinaire behandeling van ME/CVS.

Meer informatie verkrijgt u via: vermoeidheidkliniek.nl en 0320 – 267768.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search