(Online) hulpmiddelen

Wij maken onder meer gebruik van de volgende (online) hulpmiddelen.

De website geeft, naast veel informatie over aandoeningen en onze aanpak, de mogelijkheid tot inschrijven voor bijvoorbeeld informatie-, thema, familie en vrienden bijeenkomsten, maar ook aanmelden vermoeidheidpoli, communiceren met de organisatie, inloggen voor het online invullen van vragenlijst. Daarnaast is er voor onze patiënten een gedeelte toegankelijk waar zij ‘levenslang’ informatie kunnen vinden over aandoening, wetenschappelijk onderzoek, documenten kunnen downloaden en zo meer.

Voortgang wordt onder meer gemeten met de Activiteitenweger, ingezet door de ergotherapeut en de Beweegweger, door de psychosomatische fysiotherapeut. De Activiteitenweger, is een hulpmiddel om activiteiten te wegen en over de dag te verdelen. Er worden vooraf activiteiten gepland. Middels een puntensysteem is er inzicht in belasting van deze activiteiten. Evaluatie daarvan geeft inzicht in hoeveel er wanneer gedaan is en wat de ervaren belasting daarvan is. De Beweegweger is door ons zelf ontwikkeld en is een hulpmiddel die de Activiteitenweger ‘uitdiept’ met bewegen binnen grenzen en helpt om belastbaarheid inzichtelijk te krijgen.

De SenseWear® MINI Armband (SenseWear) is klinisch getest, gevalideerd en ontwikkeld door de University of Pittsburgh, USA. Het meet kortweg beweging, energie en lifestyle. De armband wordt 24 uur per dag gedragen op de triceps (ter hoogte van de “spierballen”) van de rechterarm, gedurende meerdere dagen. Het systeem berekent het energiegebruik, intensiteit en duur van activiteit tijdens rust en (dagelijkse) inspanning, inclusief liggen, waken en slapen.

“Op het gebied van eHealth is Vermoeidheid&PijnCentrum – inmiddels Vermoeidheidkliniek – een koploper voor Nederland”

IGZ in 2012

Start met typen en druk op enter om te zoeken