PERSBERICHT Vermoeidheidkliniek biedt als eerste in Nederland de opnamemogelijkheid voor bedlegerige ME/cvs patiënten

Lelystad, 10 oktober 2018

Vermoeidheidkliniek biedt als eerste in Nederland de opnamemogelijkheid voor bedlegerige ME/cvs patiënten

Van alle patiënten met ME/cvs raakt naar schatting 10.000 van hen aan huis of bed gebonden. Om prikkels zoveel mogelijk te vermijden, zijn patiënten tot niet veel anders in staat dan in bed liggen in het donker en de stilte. Vermoeidheidkliniek gaat deze patiënten als eerste in Nederland opnamemogelijkheid bieden en hulp van een gespecialiseerd multidisciplinair behandelteam. De introductie vindt plaats op het gratis symposium van 18 oktober.

Een aanzienlijk deel van de ME/cvs patiënten raakt geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt, sociaal geïsoleerd en komt financieel in de problemen. Pierre de Roy, ME/cvs patiënt en oprichter van Vermoeidheidkliniek, vertelt: “wij helpen die patiënten op de poli van de internist na onderzoek en diagnose met behandeling door medicatie en met onze multidisciplinaire behandeling. De laatste vijf jaar ervaart gemiddeld 90% van onze patiënten in meer of mindere mate verbetering van hun klachten.

Dat is anders voor de 10.000 patiënten die volledig bedlegerig zijn. Internist dr. Joris Vernooij: “in die gevallen kunnen we te weinig doen, dan is een opname noodzakelijk, maar die mogelijkheden zijn er eigenlijk niet”.

In de luxe kamers van het zorghotel van Van der Valk in Tiel zijn die opnamemogelijkheden er nu wel voor patiënten van Vermoeidheidkliniek. Het maakt een multidisciplinair onderzoek met een diagnose ‘rond het bed’ mogelijk. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld dat voorziet in veilige, online consulten met de internist en in ondersteuning van bijvoorbeeld mantelzorgers, thuiszorg en huisarts. In november start eerst een pilot.

Introductie tijdens symposium
Op 18 oktober wordt in Tiel tijdens een symposium voor ME/cvs patiënten, belangstellenden en behandelaars de opnamemogelijkheid voor bedlegerige patiënten geïntroduceerd. Daarnaast is er veel ander nieuws over chronische vermoeidheid en ME/cvs. Meer informatie over het symposium is te vinden op www.vermoeidheidkliniek.nl. Direct aanmelden kan daar ook!

Recent Posts

Start met typen en druk op enter om te zoeken